Το καλοκαίρι πλησιάζει... Τα περίπτερα γεμίζουν τα ψυγεία τους με παγωτά. Αλλά τίποτα δεν είναι σαν το σπιτικό παγωτό που ξέρουμε με τι υλικά είναι φτιαγμένο και πόσες θερμίδες περιέχει. Σας προτείνουμε λοιπόν, μια συνταγή για ένα εύκολο παγωτό με πραλίνα φουντουκιού, το οποίο θα ξετρελάνει όλους όσους το δοκιμάσουν!
Υλικά:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
6-7 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας της αρεσκείας σας
Παρασκευή:
Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα εβαπορέ να αφρατέψουν, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε την πραλίνα και όταν ομογενοποιηθούν, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.
Μετά από μισή ώρα και πριν προλάβει να παγώσει πολύ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Μετά από 1 ώρα το ανακατεύουμε πάλι απαλά, για να μην κρυσταλλώσει. Όσο πιο συχνά κατά διαστήματα το ανακατεύετε και πριν και μετά τη προσθήκη των μπισκότων τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε.