Μπριζόλα λαιμού με αρακά

Ένα φαγητό νόστιμο και υγιεινό που φτιάχνεται εύκολα, καθώς μπορούμε να έχουμε όλα τα υλικά στην κατάψυξη ώστε να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή.

Υλικά:
5 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
900 γρ. αρακά
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα
λάδι

Παρασκευή:
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την μουστάρδα, το μισό χυμό από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε καλά. Μαλάσουμε καλά τις μπριζόλες για να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού. Τις ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, έως ότου να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και τα καρότα σε ροδέλες. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και το λεμόνι.

Καλή σας όρεξη!