Μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα από ξύδι βαλσάμικο.

Στη συνέχεια της κρεατοφαγίας, όσο προλαβαίνουμε μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όπου και ξεκινά επίσημα η νηστεία για το Πάσχα, είπαμε να σας προτείνουμε ένα απίθανο φαγητό: Μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα από ξύδι βαλσάμικο. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.

Υλικά:
8 μικρά μπριζολάκια, χωρίς κόκαλο
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 ποτήρι νερό
ζωμός βοδινού (σε κύβους)
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
πιπέρι
θυμάρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την μαργαρίνη, περιμένουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τους κύβους. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε και τα φιλεταρισμένα μπριζολάκια, τα οποία τα έχουμε αλατίσει (Προσέχουμε, γιατί οι κύβοι έχουν συνήθως πολύ αλάτι). Μόλις πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το ξύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε βράσουν, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μείνει λίγη σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και θυμάρι.

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι ή με σαλάτα πράσινη.