Αγαπημένη γεύση. Απλό φαγητό, πολύ εύκολο στην παρασκευή του!
Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να βάλετε φιλέτο από μπούτι που είναι φτηνότερο και πιο νόστημο)
200 γρ. μανιτάρια
250 γρ ελληνική πικάντικη γραβιέρα
250 ml. κρέμα γάλακτος
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε καλά με το σκόρδο, μέχρι να αλλάξει χρώμα όλο. Σβήνουμε με το κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις έχει πάρει παντού χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ελάχιστο ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην μείνει χωρίς υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί και σβήνουμε την φωτιά. Δεν το κατευάζουμε από το μάτι, το αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ιδανικά, συνοδεύεται με ταλιατέλες ή ρύζι.
Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε όταν το κρέας με τα λαχανικά είναι έτοιμο, να το αδειάσουμε σε ένα ταψάκι, να βάλουμε τότε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά και να ψήσουμε στο φούρνο, στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου, έως ότου λιώσουν τα τυριά και κάνουν ωραία κρούστα.