Αν δεν βαρεθήκατε το κρέας μετά την πολυήμερη υπερκατανάλωση φαγητού, σας προτείνουμε τα γεμιστά αυτά μπιφτέκια ως μία από τις καλύτερες συνταγές που δοκίμασα τώρα τελευταία.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 πιπεριές κομμένες σε φέτες
200 γρ κασέρι σε μπαστουνάκια
200 γρ τριμμένα ψίχουλα
1 αυγό
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
λάδι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή:
Ψήνουμε το μπέικον.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψημένο μπέικον, τα ψίχουλα, το αυγό, λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ομογενοποιούμε. Μετά, χωρίζουμε τον κιμά σε όσα ίσα μέρη όσα μπιφτέκια θέλουμε να φτιάξουμε. Το ανοίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο του τις πιπεριές και το τυρί. Μετά τα κλείνουμε και τους δίνουμε όσο γίνεται, ομοιόμορφο σχήμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. Μπορούμε να τα φάμε είτε σαν μπέργκερ, είτε σκέτα με συνοδεία ρύζι, πατάτες ή ακόμα και μόνο μια σαλάτα.