Ένα κλασσικό και αγαπημένο φαγητό. Θρεπτικό και νόστιμο. Ας δούμε πως θα το φτιάξουμε για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση κιλότο)
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
μισό κιλό ντομάτα στον τρίφτη. Αν είναι φρέσκες οι ντομάτες, θέλουμε περισσότερο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές σε μισές ροδέλες
μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Παρασκευή:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας, το οποίο το έχουμε αλατοπιπερώσει καλά. Το τσιγαρίζουμε έως ότου να πάρει αρκετό χρώμα. Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Μόλις μαραθούν καλά, ρίχνουμε και την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό.Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τις μπάμιες. Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Μετά τα ρίχνουμε στο ταψί, πάνω από το κρέας. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.