Ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο και πολύ εύκολο φαγητό, που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό.
Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
15 φέτες τυρί για τοστ
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Παρασκευή:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου ενός πόντου. Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις γίνουν όλες, παίρνουμε ανά δύο φέτες και βάζουμε ανάμεσα τους μία φέτα τυρί του τοστ. Μετά, παίρνουμε αυτό το άτυπο τοστ και το τηγανίζουμε με ελάχιστο λάδι, μέχρις ότου να λιώσει το τυρί.
Καλή σας όρεξη!