Νόστιμη και γρήγορη συνταγή, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
• 300 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς
• 200 γρ. χοιρινός κιµάς
• 500 γρ. μακαρόνια
• 1 Ζωµός Βοδινού «Σπιτικός» Knorr
• 180 γρ. ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
• 200 γρ. ψιλοκοµµένη τοµάτα
• 150 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
• 40 γρ. πελτές τοµάτας
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 2-3 σπόρους µπαχάρι
• 250 γρ. νερό (όπου έχουµε διαλύσει τον πελτέ)
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
• Βάζουµε σε ένα σκεύος τον χοιρινό και τον µοσχαρίσιο κιµά.
• Προσθέτουµε νερό και αφήνουµε να µαγειρευτεί ο κιµάς και να αλλάξει το χρώµα του, έως ότου εξατµιστούν τα υγρά του.
• Ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι.
• Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε τον Ζωµό Knorr και τα υπόλοιπα υλικά.
• Μαγειρεύουµε, µέχρι να µαλακώσει ο κιµάς και να µείνει µε τη σάλτσα του.
• Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
• Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και πασπαλίζουμε προαιρετικά με τριμμένο τυρί.