Ένα νόστιμο, θρεπτικό φαγητό, μέσα από την παράδοσή μας.
Υλικά:
4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
500γρ. πατάτες μπέιμπι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα πορτοκαλιού
λάδι
Αλάτι,
πάπρικα
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα 4 αν είναι απαραίτητο και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια περίπου τριών εκατοστών. Τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά κι απ' τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μό
Προσθέτετε τις πατάτες, τα λουκάνικα, το πιπέρι, το αλάτι και την ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και την πάπρικα. Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες.