Λαχταριστή συνταγή για γλυκό φράουλα!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες
1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1/4 κ.γ. αλάτι
2 αυγά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι και το στρώνετε με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να προεξέχει από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
Για τη βάση:
Βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κύβους και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού το αλάτι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάζετε τη βάση από το φούρνο και ρίχνετε το μείγμα φράουλας πάνω από τη ζεστή βάση.
Τη στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 35-45 λ στους 350 βαθμούς.
Βγάζετε το γλυκό σας από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το κόβετε και το απολαμβάνετε.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα βήμα.