Λαζάνια στο φούρνο!

Στο ίδιο κλίμα με τις προηγούμενες μέρες, θα σας πω πως να φύγετε από τα πολύ συνηθισμένα με τα ίδια υλικά. Μοιάζει με παστίτσιο, αλλά δεν είναι, έχει έναν πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και εμφάνιση. Σήμερα θα φτιάξουμε λαζάνια στο φούρνο!

Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο λαζάνια
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κανέλα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι με την πιπεριά. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κανέλα και τα αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Όπως κάνουμε δηλαδή την σάλτσα κιμά, αλλά αφήνουμε λιγότερα υγρά στο τέλος.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα της μπεσαμέλ και το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε και το μισό τυρί και το ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί, περίπου 30 επί 40, βάζουμε μία στρώση από τα λαζάνια. Στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με τον κιμά και στην συνέχεια σκεπάζουμε τον κιμά με μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας. Στην τελευταία στρώση, βάζουμε αρκετή μπεσαμέλ, την οποία την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά!