Κόκκινες φακές με αβοκάντο και ρόδι

Ένα ασυνήθιστο πιάτο που για όσους το ακούσουν, φαίνεται «ξένο», αλλά για όσους το δοκιμάσουν θα γίνει αγαπημένο. Υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο, το καλύτερο πιάτο που μπορώ να σας προτείνω να δοκιμάσετε.

Υλικά

• 400ml ζωμός λαχανικών
• 200gr. Κόκκινες φακές
• 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
• 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
• Χυμό από ½ λεμόνι
• 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• Αλατοπίπερο
• 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Μπαλσάμικο κρέμα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τις φακές. Μαγειρεύουμε για 6-7λεπτά με κλειστό καπάκι. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και καταβρέχουμε αμέσως με κρύο νερό και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω και τριγύρω τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το ρόδι και την καυτερή πιπεριά αν την χρησιμοποιήσουμε.

Έπειτα, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα μπαλσάμικο. Το φαγητό σας είναι έτοιμο…

Tags: