Κοτόπιτα με μανιτάρια

Τί να πούμε για τις πίτες; Όλες είναι απίθανες. Κάνουν καταπληκτικά γεύματα, μεταφέρονται εύκολα ώστε να μπορούμε να τις παίρνουμε μαζί στην δουλειά ή οπουδήποτε αλλού... Ας δούμε σήμερα πως μπορούμε να κάνουμε μία απίθανη πίτα με κοτόπουλο, κρεμμύδια και μανιτάρια:

Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτα
1 ολόκληρο κοτόπουλο
5 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. μανιτάρια μικρά καθαρισμένα
6 κουταλιές της σούπας, λιωμένο βούτυρο
μαϊντανός
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αυγά
γάλα εβαπορέ
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 15΄. Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει. Ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους.

Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κομματιάζετε (μόλις κρυώσει λίγο). Το ρίχνετε στο μπολ με τα κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό και το τυρί, το γάλα και τα 4 αυγά χτυπημένα. Σοτάρετε σε λίγο βούτυρο τα μανίτάρια και τα ρίχνετε και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ. Στρώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και απλώνετε πάνω του το μείγμα του κοτόπουλου. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.

Περιχύνετε με το πέμπτο αυγό χτυπημένο (για να πάρει η πίτα όμορφο χρώμα) και την ψήνετε για 45΄ στους 180-200 °C μέχρι να ροδίσει.