Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτήρι λάδι
2 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
Υλικά για γέμιση:
1 κιλό κιμά
3 κ.σ.λάδι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
1 ψιλοκομμένο πιπέρι
Παρασκευή:
Βάζουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε. Μετά, αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου μία κουταλιά κιμά και μία κουταλιά τυρί. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου και τα κλείνουμε.
Τα ψήνουμε στο φούρνο ή τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.