Για τους πιο γκουρμεδιάριδες, ριζότο με πράσα! Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Ιταλική κουζίνα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε:
Υλικά:
500 γραμμάρια πράσα κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. ρύζι καρολίνα ή αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με ρυζότο, ρύζι Arborio
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί
70 γραμμάρια παρμεζάνα
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι να ασπρίσει και ρίχνουμε τα πράσα. Μόλις γυαλίσουν καλά, ρίχνουμε το ρύζι και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει το ρύζι. Σβήνουμε το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό νερό, λίγο λίγο. Μόλις πιεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο μέχρι να γίνει το ρύζι.
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.