Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου, την εποχή που η κίτρινη κολοκύθα είναι στα καλύτερα της! Τι ωραιότερο λοιπόν από μια εποχική αλλά πρωτότυπη συνταγή με κίτρινη κολοκύθα και κοτόπουλο, ελαφριά αλλά πεντανόστιμη? Ακολουθήστε τις οδηγίες φτιάξτε την και… θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
1.5 πακέτο κανελόνια
1000 γρ. κιμά κοτόπουλου
500γρ. κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή σκόρδο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή μισή συσκευασία χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
100ml κρασί ροζέ κρασί ημίγλυκο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, παπρικα γλυκια κ λίγο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τους κύβους της κολοκύθας σε ένα μικρό ταψάκι που εχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τους αλατοπιπερώνετε και τους ραντίζετε με ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και την ψήνετε για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τον κιμά. Σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα και προσθετετε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για λίγο ακόμα και σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τη ντομάτα ή το χυμό. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα τελευταία πέντε λεπτά προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα και στο τελός τον μαϊντανό και το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψι. Αρχίζετε να γεμίζετε τα κανελόνια και τα στρώνετε σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε εντελώς την βάση. Στο τέλος ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό και λίγο ελαιόλαδο ακόμα από πάνω.
Ψήνετε για 50 λεπτά με μια ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κανελόνια και κατά προτίμηση σκεπάζετε με αντιλολλητικό χαρτί τη μιση ώρα για να μην ξεραθούν. Στο τελος προσθέτετε τριμμένο τυρί από πάνω ίσα να λιώσει και σρβίρετε!
Καλή σας όρεξη!