Ισπανική φριτάτα και…καλή σας όρεξη!

Περιμένετε παρέα και δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε; Θέλετε να φτιάξετε κάτι απλό και γρήγορο αλλά ταυτόχρονα γευστικό και χορταστικό; Τότε ακολουθήστε τη συνταγή που ακολουθεί και δεν θα χάσετε!

Φτιάξτε μόνη σας, με απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, ένα πιάτο για το οποίο θα μιλάμε όλοι οι φίλοι σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- 100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
- 100 γραμμάρια ροκφόρ
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 8 ολόκληρα αβγά
- 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 ασπράδια
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι

Διαδικασία:

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Αφού τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε τα τυριά, το σχοινόπρασο, το κρεμμύδι και το βασιλικό και ανακατεύουε ξανά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγο στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας και προσθέτουμε και τις πατάτες. Αφήνουμε τη φριτάτα να ψηθεί για περίπου 5 λεπτάκια στο τηγάνι και στην πορεία, την βάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Tags: