Εισβολή μαλάκιων στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ

Δισεκατομμύρια μπλέ πλάσματα που μοιάζουν με μέδουσες ξεβράστηκαν κατα μήκος της Δυτικής Ακτής, μεταξύ της California και της Βρετανικής Κολούμπια.

Η επιστημονική τους ονομασία είναι Velella Velella. Όπως δήλωσε ο καθηγητής βιολογίας του Monterey Peninsula College στον ραδιοφωνικό σταθμό Southern California Public Radio, "ο αριθμός τους είναι ασυνήθιστα μεγάλος και προκαλεί δέος. Με τους φοιτητές μου μετρήσαμε πάνω από χίλια σε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Ο αριθμός τους αυτή τη φορά είναι αστρονομικός. Μιλάμε για δισεκατομμύρια.Οι μαρτυρίες αυτού του φαινομένου έρχονται από την California, το Oregon ακόμα και από πόλεις της πολιτείας της Washington, όπως ακόμα και από τις δυτικές ακτές στα σύνορα με τον Καναδά"

Τα πλάσματα είναι σαρκοφάγα και τσιμπούν, αλλά συνήθως δεν είναι σχεδόν καθόλου βλαβερά προς τους ανθρώπους. Συνήθως ζουν πολλά μίλια μακριά από την ακτή. Οι ειδικοί του National Geographic, δήλωσαν ότι οι εμπειρογνώμονες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν την αιτία αυτής της «άνθησης». Πιθανολογούν πως αιτία είναι η υπεραλίευση.