Τώρα το καλοκαίρι είναι η χαρά του παγωτού. Τα δροσερά αυτά γλυκά σνακ μας αρέσουν πολύ και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Οι γρανίτες από καρπούζι είναι μία πολύ καλή επιλογή γιατί δεν έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη και καθόλου λιπαρά, οπότε είναι μία πολύ πιο υγιεινή επιλογή από τα παγωτά περιπτέρου. Είναι εύκολες και δροσερές. Η καλύτερη και πιο οικονομική λύση για όλο το καλοκαίρι.
Υλικά:
Καρπουζι που το έχουμε καθαρίσει από τα κουκούτσια του και τρίψει στο μπλέντερ.
2 ακτινίδια τριμμένα κι αυτά στο μπλέντερ
λίγη χτυπημένη κρέμα
σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Παρασκευή:
Σε ειδικές θήκες για γρανίτες γεμίσουμε τα 3/4 με χυμό καρπούζι και προσθέτουμε και 4-5 σταγόνες σοκολάτας. Στην συνέχεια, και μόνο αν θέλουμε να έχουμε αυτό το χρωματικό αποτέλεσμα, αφού μισοπαγώσει η γρανίτα μας, προσθέτουμε την κρέμα και το ακτινίδιο.
Αν παγώσουν θα μας δώσουν το σχήμα και τα χρώματα του καρπουζιού και θα ξετρελάνουν ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους.