Γλυκό με μήλα!

Ένα γλυκό απίθανο, που μπορεί άνετα να είναι και νηστίσιμο. Γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκό της για να την αντέξουμε!

Υλικά:
5 μήλα κομμένα σε φέτες
150 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ ή νταιτζέστιβ)
ψιλοκομμένα καρύδια
σταφίδες
κανέλα

Παρασκευή:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 50 γρ. βούτυρο και τα μήλα. Μόλις λίγο τσιγαριστούν, προσθέτουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και την μισή κανέλα.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια και την υπόλοιπη κανέλα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει περίπου σαν την βάση για το τσιζκέικ.
Σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε τα μήλα και από πάνω το μπισκότο. Το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι ή ακόμα και με παγωτό, απλά δεν θα είναι νηστίσιμο.