Απρίλιος 2016

Βάψιμο αυγών παραδοσιακά

Ο πιο απλός, εύκολος αλλά και διασκεδαστικός τρόπος για να βάψεις παρέα με τα παιδιά σου τα αυγά του Πάσχα είναι να χρησιμοποιήσεις χρώματα ζαχαροπλαστικής. Χωρίς χημικά, χωρίς μπελάδες με χρώμα που δεν βγαίνει από τα ρούχα, απλά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξύδι.

Πάρε ό,τι χρώματα σου αρέσουν (παλ ή έντονα) και μοίρασέ τα σε μπολάκια. Κάνε και μείξεις για να δημιουργήσεις νέα χρώματα, όπως μπλε και κόκκινο για να βγει μοβ ή κίτρινο και μπλε για να βγει πράσινο. Αν και τα παιδιά θα ξέρουν να το κάνουν καλύτερα από εσένα, να είσαι σίγουρη.

Tags: 

Νηστίσιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Είναι ένα κλασικό φαγητό αγαπημένο πολλών που μυρίζει θάλασσα. Ιδανικό για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται σε νηστεία.

Υλικά συνταγής

1 χταπόδι φρέσκο, περίπου 1.000-1.200 γρ.
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα γαρίφαλο
1 κούπα τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Tags: 

Ζυγούρι με πατάτες για το Πασχαλινό τραπέζι

Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να τηρήσει τα έθιμα, όπως χαρακτηριστικά σουβλίζουμε κάθε χρόνο για το Πάσχα, τότε η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει για το πασχαλινό σας γεύμα.

Υλικά συνταγής

2-1/2 κιλά μπούτι από ζυγούρι χωρίς κόκαλο
2-3 σκ. σκόρδο κομμένες σε δοντάκια
1 κ.σ. βούτυρο αιγοπρόβειο ή λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. ανθό αλατιού μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη
2-3 κλαδάκια θυμάρι και ρίγανη
4 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές
4 λαδόκολλες

Εκτέλεση

Tags: 

Ζυμαρικά φούρνου με λαχανικά

Τα ζυμαρικά που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, δοκιμάστε να βάλετε στη διατροφή σας περισσότερα λαχανικά, θα βοηθήσει και τον οργανισμό σας, αλλά και την τσέπη σας.

Υλικά που θα χρειαστούν

Tags: 

Νόστιμη μπεσαμέλ light

Είναι σίγουρο πως δεν μπορείς να αντισταθείς στην πλούσια γεύση της αλλά οι θερμίδες της είναι σκέτο ηφαίστειο. Φταίει κυρίως το βούτυρο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή της. Θα μάθεις την καλύτερη συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς να νιώθεις ενοχές για τις θερμίδες της.

Tags: 

Πασχαλινά κουλουράκια

Το Πάσχα πλησιάζει, θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, προσπαθήστε να γεμίσετε το σπίτι σας με αρώματα των παιδικών σας χρόνων. Φτιάξτε σπιτικά κουλουράκια, νόστιμα και εύκολα.

Υλικά

Tags: 

Νόστιμη και υγιεινή παντζαροσαλάτα

Πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C, τα παντζάρια θωρακίζουν τον οργανισμό από ασθένειες και συνεπώς πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας.

Υλικά

10 φρέσκα παντζάρια
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Ξίδι, αλάτι
Μαγιονέζα (προαιρετικά) και λίγα καρύδια

Εκτέλεση

Tags: 

Σώσε το φαγητό από το παραπάνω αλάτι

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα της νοικοκυράς, η οποία την μία φορά δεν βάζει αρκετό αλάτι και την άλλη φορά βάζει όλο το βαζάκι μέσα στο φαγητό. Μάθε πως σώζεις το φαγητό σου όταν το έχεις κάνει «θάλασσα».

Η αλήθεια είναι ότι με το αλάτι πρέπει να είσαι μετρημένη καθώς κάνει κατακράτηση υγρών και σε φουσκώνει. Αν όμως η οικογένεια δεν μπορεί να φάει το γεύμα της χωρίς αλατάκι και εσύ υπέπεσες στο σφάλμα να ρίξεις λίγο παραπάνω, δες τι μπορείς να κάνεις για να το σώσεις:

Tags: 

Νόστιμο ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι

Το καλοκαίρι έφθασε και εσείς πρέπει να έχετε εξοπλιστεί με νέες ιδέες, δροσιστικές, ελαφριές γεύσεις μα πάνω από όλα νόστιμες. Μια από αυτές είναι και το απολαυστικό ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι.

Υλικά

3 γιαούρτια light των 200γρ.
3 λεμόνια
Καρύδια

Εκτέλεση

Παίρνεις ένα μπωλ και τοποθετείς μέσα τα γιαούρτια και τα ανακατεύεις με ξύσμα από τα λεμόνια, στη συνέχεια, το τοποθετείς στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και το σερβίρεις πασπαλίζοντας το με ψιλοκομμένα καρύδια.

Tags: 

Το τέλειο κοτόπουλο πανέ σπίτι σου

Μάθε τώρα πως θα φτιάξεις σπιτικό κοτόπουλο πανέ που θα λατρέψουν τα παιδιά, χωρίς να κάνεις την κουζίνα άνω κάτω. Με την σωστή οργάνωση θα έχεις και ένα πεντανόστιμο πιάτο και μια καθαρή κουζίνα.

Υλικά

Σνίτσελ κοτόπουλο
Αλεύρι
Χτυπημένα αυγά
Ψίχουλα ψωμιού

Εκτέλεση 1η

Τοποθέτησε τα υλικά που χρειάζεσαι από τα αριστερά προς τα δεξιά με την εξής σειρά: αλεύρι, αυγά, ψίχουλα ψωμιού.

Βήμα 2ο

Tags: