Μάιος 2014

Καναδάς

Ο Καναδάς είναι χώρα της Βόρειας Αμερικής, η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της γης. Βρέχεται ανατολικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό και δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Νοτίως συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτείνεται στον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών και τυπικώς κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags: 

Νυφίτσα

Η Νυφίτσα (μυλογαλή) (Mustela nivalis= Ικτίς η χιονώδης ) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των μουστελιδών. Συναντάται στην Ευρώπη, την Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην βόρεια Αφρική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί και στη Νέα Ζηλανδία.

Tags: 

Coca Cola και εθισμός

Στο επίκεντρο διεθνούς κριτικής έχει βρεθεί η Coca Cola καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πρόκληση εθισμού από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και ροφήματα. Σε αυτό το πλαίσιο και προσπαθωντας να προλάβει δικαστικές περιέτειες η Coca Cola ετοιμάζεται να υιοθετήσει πιο ξεκάθαρες ετικέτες όσον αφορά την περιγραφή των περιεχομένων των ροφημάτων.

Tags: 

Κώστας Κεντέρης

Ο Κώστας Κεντέρης είναι πρώην αθλητής του στίβου, ο οποίος αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ στις 28 Σεπτεμβρίου του 2000 στα 200 μέτρα, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2001 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2002.
Γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1973 στην πόλη της Μυτιλήνης από τον Κεντέρη Δημήτριο και τη Χρυσούλα Κεντέρη. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1983 στον Αρίωνα Μυτιλήνης – αρχικά με το άλμα εις μήκος – αγώνισμα στο οποίο και σημειώνει τις πρώτες του επιτυχίες σε σχολικούς αγώνες.

Tags: 

Τέως Βασιλικό Βιογραφικό

Η ΑΜ (;)ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, μόνος γιος του Βασιλέως Παύλου Α΄ και της Βασίλισσας Φρειδερίκης, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1940 στη Βίλλα Ψυχικού της Αθήνας.

Tags: 

για την γρίπη

Γύρω από τη γρίπη υπάρχει σημαντική παραπληροφόρηση και έχει αναπτυχθεί σειρά λαθεμένων εντυπώσεων. Συμβουλές γνωστών και φίλων, δηλώσεις μετά βεβαιότητας από κάποιους που έκαναν αυτό ή εκείνο και έγιναν μέσα σε μια ώρα ‘’περδίκι’’, είναι συνηθισμένες. Παραθέτουμε μερικούς από τους πλέον διαδεδομένους μύθους για να γνωρίζετε και να αποφεύγετε τις κακοτοπιές.

Tags: 

ο λούστρος

Πίσω στη δεκαετία του ’50 και του ’60 το επάγγελμα του λούστρου ανθούσε στους δημόσιους χώρους και στα πολυσύχναστα στέκια.
Συνήθως ο λούστρος είχε συγκεκριμένο χώρο που εργαζόνταν , καταλάμβανε συγκεκριμένο σημείο ,στρατηγικό θα λέγαμε , το οποίο δικαιούνταν βάσει άγραφου νόμου της πιάτσας. Άλλος λούστρος δε μπορούσε να το χρησιμοποιήσει πέραν αυτού.

Tags: 

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας: τι πραγματικά έγινε;

Ο χορός των εικασιών.
Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με το πείραμα που έλαβε χώρα το 1943 στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας των Η.Π .Α. Ένα αντιτορπιλικό του πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ονόματι Ελτριτζ, πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο, ήταν το «πειραματόζωο».
Καθένας έχει ακούσει κι από κάτι σχετικά με το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας». ‘Aλλοι λένε ότι πρόκειται για ένα πείραμα τηλεμεταφοράς, άλλοι οπτικής εξαφάνισης κι άλλοι πως πρόκειται για πείραμα χωροχρονικής μετακίνησης.

Tags: 

Τσάμπα λεφτά...

Η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, το καμάρι του ισπανού αρχιτέκτονα στη γενέτειρά του, τη Βαλένθια, τον εκθέτει στα μάτια των συμπατριωτών του για ακόμη μία φορά
Αποψη της εντυπωσιακής φουτουριστικής Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών που δημιούργησε στη Βαλένθια ο αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα. Το κόστος της αυξήθηκε από τα αρχικά 625 εκατ. στα 1,28 δισ. ευρώ

Tags: 

Μυστακιοφόρος Πίθηκος

Ο «αυτοκράτορας» Tamarin είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πίθηκους που ζουν στον κόσμο εξαιτίας της αστείας εμφάνισής του και ειδικά του μεγάλου μουστακιού που δεσπόζει στο πρόσωπό του. Με το λευκό, προσεγμένο, καμπυλωτό μουστάκι, ο αυτοκράτορας tamarin μοιάζει περισσότερο με έναν παππού βγαλμένο από τη Βικτωριανή εποχή, και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό στυλ. Το είδος αυτό ζει σε διάφορους ζωολογικούς κήπους ανά τον κόσμο, ενώ ο βιότοπός τους είναι τα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

Tags: 

Σελίδες