Η κλασική ιταλική carbonara

Μόνο μια χούφτα συστατικά κάνει μια φανταστική carbonara και, αν γίνει σωστά, είναι ένα θέμα ομορφιάς.

Υλικά

3 μεγάλοι κρόκοι ελεύθερης βοσκής
40 γραμμάρια παρμεζάνα, επιπλέον για σερβίρισμα
1 x 150 g κομμάτι πανσέτας εξαιρετικής ποιότητας
200 g μακαρόνια
1 σκελίδα σκόρδο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βάλτε τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ, τρίψτε μέσα με λεπτό τρόπο την παρμεζάνα, βάλτε πιπέρι, στη συνέχεια ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι και βάλτε το στην άκρη.
2. Κόψτε το σκληρό δέρμα από την πανσέτα και αφήστε το στην άκρη, στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κρέας.
3. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό έως ότου να είναι al dente.
4. Εν τω μεταξύ, τρίψτε το δέρμα της πανσέτας, αν έχετε, σε όλη τη βάση ενός μεσαίου τηγανιού (αυτό θα προσθέσει φανταστική γεύση ή θα χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι αντ 'αυτού) και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια μέτρια υψηλή θερμοκρασία.
5. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και στη συνέχεια συνθλίψτε με την παλάμη του χεριού σας, προσθέστε το στο τηγάνι και αφήστε το να αρωματίσει το λίπος για 1 λεπτό. Ανακατέψτε την πανσέτα, στη συνέχεια μαγειρέψτε για 4 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να τραγανίζεται.
6. Διαλέξτε και πετάξτε το σκόρδο από το τηγάνι, στη συνέχεια, διατηρώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, στραγγίξτε και προσθέστε τα μακαρόνια. Πετάξτε καλά πάνω από τη φωτιά, ώστε να απορροφήσει όλη αυτή την υπέροχη γεύση και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
7. Προσθέστε λίγο νερό μαγειρέματος και ρίξτε καλά, καρυκεύστε με πιπέρι και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα αυγών - το τηγάνι θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε το αυγό απαλά, αντί να το ανακατέψετε. Πετάξτε καλά, προσθέτοντας περισσότερο νερό μαγειρέματος μέχρι να είναι υπέροχο και γυαλιστερό.
8. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι.

Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε έτοιμη τεμαχισμένη πανσέτα, αν δεν μπορείτε να την αγοράσετε σε ένα κομμάτι. Είναι παραδοσιακό να χρησιμοποιείτε μακαρόνια σε αυτήν τη συνταγή, αλλά το μπουκατίνι ή το ριγκατόνι είναι εξίσου καλό.