Light μωσαϊκό με κουβερτούρα! Το απόλυτο γλυκό!

Είναι γεγονός πως τώρα το καλοκαίρι, αντι να χάνουμε κιλά παίρνουμε. Ίσως φταίει η χαλαρότητα της εποχής. Αυτό που νομίζουμε πως είμαστε σε μόνιμες διακοπές και το ρίχνουμε έξω. Τέλος πάντων, για ένα απίθανο γλυκό που μπορεί να συνοδεύει χωρίς τίψεις της βραδινές μας συνευρέσεις, ακολουθήστε τα απλά βήματα της παρακάτω συνταγής για Light μωσαϊκό με κουβερτούρα.

Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
κονιάκ

Παρασκευή:

Βάζετε την κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και αποσύρετε απ” τη φωτιά.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 10λεπτο να κρυώει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα). Ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.

Σε μία φόρμα για μακρόστενο κέικ στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.