Απρίλιος 2017

Kαζάν ντιμπί

Υλικά
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 λίτρο γάλα πλήρες
160γρ. ρυζάλευρο ή (120γρ. ρυζάλευρο και 40γρ. κορνφλάουρ)
1½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
2-3 κουτ. σούπας ροδόνερο ή ανθόνερο
κανέλα (προαιρετικά)

Πλαστός με χόρτα και κατσικίσιο τυρί

Υλικά
500γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
600γρ. διάφορα χόρτα γλυκά (λάπατα, ζοχούς, σέσκουλα, τσουκνίδες, κ.λπ.) καθαρισμένα, πλυμένα
λίγα χόρτα αρωματικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, παπαρούνα), ψιλοκομμένα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
400γρ. τυρί κατσικίσιο (ή ανακατεμένο με φέτα), τριμμένο στο χέρι
100γρ. βούτυρο χωριάτικο (από αιγοπρόβατα)
2 φλιτζάνια γάλα (περίπου)
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού αλάτι

Γαλατόπιτα με καρυδένια βάση

Υλικά
Για τη βάση της πίτας
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο + λίγο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
6 κουτ. σούπας Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4-5 αβγά
2 καψουλάκια βανιλίνης
2 κουτ. σούπας βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175γρ. Βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
175γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
300γρ. ζάχαρη
125ml χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 καψουλάκι βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
ξύσμα πορτοκάλι
1 κρόκο αβγού, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό για το άλειμμα

Κοτόπουλο με πένες σε κρέμα λεμονιού

Ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και ζυμαρικά.

Δύο υλικά που τρώνε τα μικρά μας και που συνδυαστικά θα γεμίσει το σπιτι γεύσεις και αρώματα.