Φεβρουάριος 2017

Τραγανά ρολάκια γαρίδας με φάβα, ψητά ντοματίνια και τσιπς φέτας

Υλικά

Για τη φάβα
1 φλιτζάνι φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί ή χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μπουγάτσα με τυρί

Για το φύλλο αέρος

Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι σούπερ, κοσκινισμένο
250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι (55%), κοσκινισμένο
7 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
375 γραμμάρια νερό

Ποικιλία φασολιών με καλαμαράκια

Υλικά
2 φλιτζάνια (1+1) φασόλια άσπρα και κόκκινα, βρασμένα ξεχωριστά
1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
500γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 φλιτζάνι κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες, ολόκληρες ή σε ροδέλες (χωρίς κουκούτσι)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Τεμπέλικο, σοκολατένιο κέικ χωρίς ψήσιμο!

Αν βαριέστε να φτιάξετε την κλασσική σας συνταγή για κέικ που ψήνετε στο φούρνο, σας έχουμε μια νέα, νόστιμη και πάνω από όλα τεμπέλικη συνταγή για σοκολατένιο κέικ... ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ.

Υλικά:
20 digestive μπισκότα
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
2/3 της κούπας ζαχαρούχο γάλα
3 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
4 κ.τ.σ κακάο
1/2 κούπα Nutella
1/2 κούπα δάκρυα σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ για του Αγ. Βαλεντίνου

Υλικά

Για το σοκολατένιο κέικ
185γρ. αγελαδινό βούτυρο
255γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
95ml νερό
95ml γάλα εβαπορέ
3 αβγά
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
10γρ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
30γρ. κακάο κοσκινισμένο
150ml μαύρο ρούμι για το ράντισμα

Λαζάνια σαν κανελόνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και κρέμα

Υλικά
400γρ. λαζάνια
200γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα, ανάμικτα (κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)

Για το μίγμα του κιμά κοτόπουλου
350γρ. κιμά κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φιλέτο μπακαλιάρου αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα

Υλικά
1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες
2 καρότα, σε ροδέλες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ταλιατέλες au gratin με τυριά και ντοματάκια κονφί

Υλικά
500γρ. ταλιατέλες

Για τα ντοματάκια κονφί
8 ντοματάκια ολόκληρα, από κονσέρβα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι