Ιούλιος 2014

Η αλληγορία του απορριμματοφόρου

Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο. Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας. Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά!

Tags: 

Η μητέρα μου με δίδαξε...

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ:
"Αν πρόκειται να αλληλοσκοτωθείτε, κάντε το έξω γιατί μόλις τελείωσα το καθάρισμα!"
Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:
"Να παρακαλάς να βγει ο λεκές απο το χαλί!"
Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:
"Αν δεν διορθωθείς, θα φας τέτοια σφαλιάρα που θα βρεθείς μια εβδομάδα μπροστά!"

Tags: 

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Tags: 

Έφηβος μήνυσε το υπουργείο Παιδείας γιατί δεν έμαθε γράμματα

Μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, υπέβαλε ένας 15χρονος μαθητής, διεκδικώντας αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, το υπουργείο απέτυχε να τον μάθει ανάγνωση και μαθηματικά.

Πρόκειται για τον μαθητή Στέφαν Μπένιτς, οι δικηγόροι του οποίου ανέφεραν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι το μέλλον του 15χρονου είναι αβέβαιο, αφού στερείται τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επέτρεπαν να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει.

Tags: 

Κέα

Η Κέα (επίσης Τζια) είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους.
Γεωγραφία
Η Κέα είναι το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων και η επιφάνειά της εκτιμάται στα 131,693 τ.χλμ. ενώ έχει μήκος ακτών 88 χιλιόμετρα. Το ψηλότερο βουνό είναι ο Προφήτης Ηλίας με υψόμετρο 568 μέτρα. Επίσης στο νησί υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια (όρμοι) της Μεσογείου, ο κόλπος του Αγίου Νικολάου.
Ιστορία

Tags: 

Έπεσε πάνω σε αστυνομικό

Ένας άνδρας στο Σικάγο των ΗΠΑ προσπάθησε να ληστέψει έναν περαστικό, αλλά για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας.
Ο 20χρονος που βρισκόταν πάνω σε ποδήλατο, πλησίασε τον άνδρα που περπατούσε λίγο πιο πέρα και βγάζοντας μαχαίρι, προσπάθησε να τον ληστέψει.
Ωστόσο, λογικά θα μετάνιωσε αμέσως αυτή την κίνηση που έκανε, αφού αυτός που είχε απέναντι του ήταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος κάλεσε ενισχύσεις και ο νεαρός συνελήφθη.

Tags: 

Κλήση σε 12χρονο

Ένας ανήλικος πιάστηκε από τροχονόμο να οδηγεί σε λεωφόρο του Οντάριο στον Καναδά, με αποτέλεσμα να δεχτεί την κλήση.
Ο 12χρονος δεν οδηγούσε ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά ένα τρακτέρ «John Deere». Μάλιστα, εκτός αυτού παραβίασε και ένα στοπ. Πλέον, θα περάσει από δίκη τις προσεχείς ημέρες.
Ακόμα και έτσι, στον Καναδά είναι υποχρεωτικό να είσαι πάνω από 16 ετών και να έχεις δίπλωμα οδήγησης που ισχύει, αν θέλεις να οδηγήσεις τέτοιου είδους όχημα σε λεωφόρο και αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιοχές.

Tags: 

Πάτμος

Η Πάτμος είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου Πελάγους υπαγόμενο, κατά τους αρχαίους Έλληνες, στις Νότιες Σποράδες, κατά δε τη σύγχρονη πολιτική διαίρεση της χώρας στη Δωδεκάνησο.
Βρίσκεται δε, μεταξύ του 37° 20’ Β γεωγραφικού πλάτους και 26° 35' Α γεωγραφικού μήκους, νότια της Σάμου, ΝΑ. της Ικαρίας και ΒΔ. της Λέρου, απέχουσα περί τα 25 μίλια από τη Τουρκία, (Μικρά Ασία), (Ακρωτήριο Γέροντα ή Ποσείδιο).

Tags: 

Λάθος συναγερμός

Η αστυνομία κλήθηκε για να επέμβει σε ένα κανάλι κοντά σε έναν παραπόταμο όταν κάποιος ειδοποίησε πως είδε μερικούς ανθρώπους γεμάτους αίματα να βρίσκονται στην περιοχή.
Αμέσως έφτασαν τόσο η αστυνομία όσο και ασθενοφόρα στο κανάλι Έιρ και Κάλντερ δίπλα στο Στάνλεϊ Φέρι του Γουέικφιλντ στο δυτικό Γιόρκσιρ. Αυτό που αντίκρισαν δεν ήταν κάποιοι τραυματίες, αλλά διάφοροι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι μια ταινίας δράσης με ζόμπι.

Tags: 

Ηλεκτρισμός στην Αρχαία Αίγυπτο

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.

Tags: 

Σελίδες