Ιούλιος 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες-Ιππασία: Η Γερμανία το χρυσό στο ιππικό τρίαθλο

Τη γερμανική ομάδα αποτελούν οι Πέτερ Τόμσεν, Ντερκ Σρέιντ, Σάντρα Όφαρθ, Μίκαελ Γιουνγκ και Ίνγκριντ Κλίμκε. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Βρετανία (138.20 β.π., Γουίλιαμ Φοξ Πιτ, Νίκολα Γουίλσον, Ζάρα Φίλιπς, Μαίρη Κινγκ, Κριστίνα Κουκ) και το χάλκινο η Νέα Ζηλανδία (144.40 β.π., Τζόνιλ Ρίτσαρντς, Κάρολιν Πάουελ, Τζόναθαν Πέιτζετ, Άντριου Νίκολσον, Μαρκ Τοντ).

Ανάσα για 710.000 δανειολήπτες

Ανάσα σε 710.000 δανειολήπτες δίνει η Εθνική Τράπεζα με την απόφασή της να μειώσει κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες τα επιτόκια υπερανάληψης, καταναλωτικών δανείων και δανείων για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το επιτόκιο βάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράγοντες του τραπεζικού κλάδου εκτιμούν ότι το παράδειγμα της Εθνικής θα ακολουθήσουν κι άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Ερυθρόλευκο... μήνυμα σε Ντόρσεϊ

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον μάνατζερ του αμερικανού, στον οποίο έκαναν σαφές πως δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησαν από τον Ντόρσεϊ να έχει δώσει την απάντηση του μέχρι την Τρίτη (31/7), ώστε στη συνέχεια να πράξουν αναλόγως. Γίνεται αντιληπτό ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να μείνουν "ξεκρέμαστοι" και εφόσον χρονοτριβήσει κι άλλο ο Ντόρσεϊ, να μην έχουν πολλές επιλογές στην αγορά.

Μοντολίβο: Ευπρόσδεκτος ο Κακά

"Ο καθένας θα ήθελε στην ομάδα του τον Κακά. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είναι ευπρόσδεκτος", είπε αρχικά ο ιταλός μέσος. Όσο για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, συμπλήρωσε: "Η Γιουβέντους είναι και πάλι φαβορί, όμως η Μίλαν θα είναι εκεί, όπως και η Ίντερ, που θα κυνηγήσουν τον τίτλο".

Grand Prix Ουγγαρίας 2012 – Οι δηλώσεις των πρώτων L. Hamilton: “ Ήμουν σε μεγάλη πίεση και στους 69 γύρους”

"Εχθές, ο Lewis πέτυχε την 150η pole position στην ιστορία της McLaren – και σήμερα έφτασε τις 178 νίκες σε Grand Prix για την ομάδα επίσης η σημερινή νίκη ήταν η 75η της συνεργασίας McLaren / Mercedes-Benz. Ήταν το 101 Grand Prix για τον ίδιο – και είναι δύσκολο να φανταστείς έναν καλύτερο τρόπο γι’ αυτόν να ξεκινήσει τον δεύτερο μισό της σεζόν στα Grand Prix".

Ρ. Μαντέλ: Είκοσι χρόνια πίσω η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Καναδός οικονομολόγος - που αποκαλείται «πατέρας» του ευρώ, καθώς η δική του εργασία περί νομισματικής δυναμικής, τη δεκαετία του '70, αποτέλεσε το θεμέλιο οικοδόμησης του ευρώ - υποστηρίζει πως η Ελλάδα, ακόμη κι αν επέστρεφε στο νόμισμά της και το υποτιμούσε έως και 50% δεν θα έλυνε το πρόβλημά της, δεδομένου του υψηλού της χρέους.

Καντέ: Αγάπησα την Ελλάδα

Ο γάλλος πρώην άσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως αγάπησε την Ελλάδα και μίλησε για τα καλά, αλλά και τα... στραβά του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: "Αργό ποδόσφαιρο" «Το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλότερο συγκριτικά με το γαλλικό. Υπάρχουν πάντως και καλοί ποδοσφαιριστές, με καλή τεχνική κατάρτιση. Οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από χώρες της Νοτίου Αμερικής. Το ελληνικό Πρωτάθλημα υστερεί σε ταχύτητα. Εκτός από ορισμένους Αφρικανούς, δεν έτυχε να αντιμετωπίσω κάποιον υπερβολικά γρήγορο αντίπαλο. Το παιχνίδι είναι αργό».

Οι πρώτες αντιδράσεις του ΥπΟικ για την μεταβίβαση ...

Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα.

Στήριξη Μπαρόζο προς την Αθήνα

Tης Eλλης Tριανταφυλλου Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα έδωσε χθες από την Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διαμηνύοντας ωστόσο ταυτόχρονα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κοινοτική αλληλεγγύη συνδέεται άμεσα και ρητά με τα αποτελέσματα που θα πρέπει να υπάρξουν χωρίς καμία καθυστέρηση.«Η Ε.Ε. θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. Μαζί Ελλάδα και Ευρώπη θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης.

Σελίδες