Χοιρινό με κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας!

Τελευταία μέρα του μίνι αφιερώματος στην κρεατοφαγία σήμερα και είπαμε να δώσουμε μία αγαπημένη συνταγή της μητέρας μου. Είναι υπερνόστημη και μυρίζει οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:
1 κιλό μπούτι χοιρινό (κομμένο σε μικρά καρέ)
1 κιλό κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ. σ. αλεύρι
ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ:
4 γλυκοπατάτες
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πιάσει το αλεύρι στο κρέας και να γίνει καστανό.
Σβήνουμε με κρασί και Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε ζεστό ζωμό ή νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία περίπου 40 λεπτά.
Τότε, δοκιμάζουμε από αλάτι (πρέπει να είναι ελαφρά αλμυρό) και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα χωρίς να ανακατέψουμε, για να μην διαλυθούν τα κάστανα. Αν χρειαστεί, κουνάμε την κατσαρόλα.
Βράζουμε για ακόμα μισή ώρα.

Για τον πουρέ:
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Τα περνάμε από τον μύλο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.