Χειμωνιάτικο μπριαμ με μοσχαράκι.

Ένα φαγητό θρεπτικό και νόστιμο, με υλικά εποχής. Όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά εποχής, είναι πιο νόστιμα, πιο θρεπτικά και πιο οικονομικά. Οπότε, ας απολαύσουμε ένα εναλλακτικό μπριάμ που τόσο αγαπάμε όλοι.

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (εγώ προτιμώ το κιλότο)
4 καρότα (σε μεγάλες ροδέλες)
3 πατάτες (σε μεγάλα κομμάτια)
1 γλυκοπατάτα (σε μεγάλα κομμάτια)
2 μεγάλο κρεμμύδια (ένα χοντροκομμένο κι ένα στο μούλτι)
1 μικρό κουνουπίδι (σε μπουκετάκια)
1 μικρό μπρόκολο (σε μπουκετάκια)
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1 πιπεριά (στο μούλτι)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μπαχάρι

Παρασκευή:
Ετοιμάζουμε το μοσχάρι σας κοκκινιστό. Τσιγαρίζουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με την πιπεριά. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπαχάρι. Προσθέτουμε και νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, με την σειρά που τα γράφουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω το μοσχαράκι και όλη του την σάλτσα. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!