Τί είνα το τόφου;

Τις τελευταίες μέρες δεχτήκαμε πολλές ερωτήσεις για το τί είναι το τόφου!

Το τόφου είναι μοιάζει να είναι κάτι σαν τυρί από το γάλα της σόγιας. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία. Άρχιζε να κατασκευάζεται περίπου το 1000 μ.χ. στην Κίνα, ενώ την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη την κάνει περίπου στο 1700 μ.χ. Μετά όμως το 1970, και την αρχή της εναλλακτικής διατροφής, κατοχυρώνεται ως ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα για τους χορτοφάγους!

Η παρασκευή του μοιάζει με αυτή του τυριού, μόνο που αντί για γάλα, χρησιμοποιείται πολτός από φασόλια σόγιας. Ως εκτούτου, δεν έχει γλουτένη ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες. Επίσης, δέν έχει λιπαρά, κι έτσι θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και ασβεστίου καθιστώντας την ιδανική τροφή, κυρίως για τους χορτοφάγους και όσους επιθυμούν να κινηθούν προς την κατεύθυνση μιας περισσότερο φυτικής διατροφής.

Το τόφου τηγανίζεται, ψήνεται, γενικά μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους, και με την σχετικά αδιάφορη γεύση του, είναι εύκολο στο να ενταχθεί σε διάφορες συνταγές.