Τέλειο σπιτικό Burger!

Σερβίρετε αυτήν την πραγματικά νόστιμη, εύκολη σπιτική συνταγή Burger με τα αγαπημένα σας υλικά.

Υλικά

12 cream crackers
8 κλαδάκια φρέσκου μαϊντανού
500 γραμμάρια κιμά βοδινού
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon, προαιρετικά
1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής
ελαιόλαδο
1 μαρούλι
3 ώριμες ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι
3-4 αγγουράκια πίκλες
6 φέτες τυριού Cheddar, προαιρετικά
6 ψωμάκια burger

Εκτέλεση

1. Τυλίξτε τα cream crackers σε μια πετσέτα και σπάστε μέχρι να θρυμματιστούν, σπάζοντας τυχόν μεγάλα κομμάτια με τα χέρια σας και, στη συνέχεια, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (μίσχοι και όλα), στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ με τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείται) και το κιμά.
3. Σπάστε το αυγό στο μπολ και μετά προσθέστε μια καλή πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
4. Με καθαρά χέρια, τρίψτε και ανακατέψτε τα καλά. Χωρίστε σε 6 μερίδες και χτυπήστε και πλάστε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα, πάχους περίπου 2 εκατοστών.
5. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε μια πλάκα, ψιλοβρέχετε με λάδι, στη συνέχεια καλύψτε και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί - αυτό θα σας βοηθήσει να τα σφίξετε.
6. Για να μαγειρέψετε τα μπιφτέκια, προθερμάνετε ένα μεγάλο ταψί ή τηγάνι για 4 λεπτά σε υψηλή φωτιά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
7. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο ταψί ή στο τηγάνι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τα πιέσετε ελαφρά προς τα κάτω, βεβαιωθείτε ότι το μπιφτέκι είναι σε πλήρη επαφή με το τηγάνι.
8. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για 3 ή 4 λεπτά σε κάθε πλευρά, ανάλογα με το πώς σας αρέσουν.
9. Εν τω μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστε μερικά μικρά φύλλα μαρουλιού, σκίζοντας τα μεγαλύτερα. Κόβουμε τις ντομάτες, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και, στη συνέχεια, κόβουμε τα αγγουράκια κατά μήκος όσο το δυνατόν καλύτερα.
10. Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά και το τυρί (εάν χρησιμοποιείτε) σε μια πιατέλα και βάλτε τα στη μέση του τραπεζιού με πιάτα, μαχαιροπίρουνα, κέτσαπ και ποτά.
11. Μόλις μαγειρευτούν, αφαιρέστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και σκουπίστε προσεκτικά το τηγάνι με μια μπάλα χαρτιού κουζίνας.
12. Κόψτε τα ψωμάκια στο μισό και ψήστε τα ελαφρά στο ταψί και στη συνέχεια σερβίρετε.

Tips:

Εάν μαγειρεύετε για λιγότερα άτομα, τυλίξτε τα επιπλέον μπιφτέκια σε μεμβράνη και καταψύξτε για άλλη μέρα.