Σπανακόρυζο της μαμάς …με ντομάτα

Οι απόψεις για το πως φτιάχνεται το σπανακόρυζο, κοκκινιστό ή λεμονάτο; Εμένα η μαμά μου το φτιάχνει με ντομάτα και έτσι θα σας δώσω την πιο νόστιμη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)

Μισή κούπα λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Μισό ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)

Μισό ματσάκι μαϊντανό

¾ κούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.σ πελτέ

Μισό φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (καρολίνα)

Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά. Τα κόβουμε σε ψιλά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Έπειτα βάζουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και η ντομάτα μας. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει το σπανάκι. Έπειτα ρίχνουμε άλλη 1,5 κούπα ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι.

Το ρύζι θα φουσκώσει και θα γίνει με τη θερμότητα που έχει η κατσαρόλα μας. Δηλαδή σερβίρουμε μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον.

Καλή σας επιτυχία

Tags: