Σουτζουκάκια με ρύζι

Ένα φαγητό που ήταν μέσα σε όλα τα ελληνικά σπίτια ή τουλάχιστον θα θέλαμε να είναι μέσα σε όλα! Δείτε πόσο εύκολο είνια να τα φτιάξετε μόνοι σας:

Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό μισόκιλο ψωμί, χωρίς κόρα.
1 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μοσχοκάρυδο
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπερά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Παρασκευή:
Τρίβουμε στο μπλεντεράκι την πιπεριά και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε με λάδι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Τρίβουμε στο μπλεντεράκι το ψωμί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε όλα τα υλικά από τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Καλό είναι να τα βάλουμε για μία ώρα στο ψυγείο, για να δέσουν οι μυρωδιές.
Τα πλάθουμε σε ομοιόμορφα μακρόστενα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε μία λαδόκολα και τα περνάμε από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετά τα τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.

Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες ή ρύζι.