Πρωτότυπες τυροκροκέτες με ζέα

Τώρα τελευταία ακούμε συνέχεια για την ζέα και τα παράγωγά της. Τι είναι η Ζέα; Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μαγνήσιο.

Καλά όλα αυτά, αλλά πως την τρώμε; Αν δεν ξέρεις πως να την χρησιμοποιήσεις είναι δύσκολο να την εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου. Εδώ σας δίνουμε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαχταριστές τυροκροκέτες.

Υλικά:
150 γρ. ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα
100 γρ. φέτα
250 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών
100 γρ. αλεύρι ζέας
2 αυγά
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πιπεριάς Φλωρίνης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λάδι

Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε τα τυριά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τον δυόσμο, και την πιπεριά ή λιωμένη ή ψιλοκομμένη, όπως μας αρέσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Μόλις ομογενοποιηθεί, αλείφουμε λάδι στα χέρια μας και τα πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Αν θέλουμε να γίνουν πιο τραγανά, μπορούμε να τα επικαλύψουμε με γαλέτα ή με αλεσμένη βρώμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν!