Ποιός σας είπε ότι ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ είναι δύσκολος;

Σήμερα θα σας πούμε πως να φτιάξετε έναν μουσακά χωρίς τηγάνια, χωρίς πολλά λάδια, πανεύκολα και γρήγορα και καθαρά! Θα ονομάσουμε την συνταγή, "Ο Μουσακάς του Τεμπέλη"!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες του 1-1,5 εκατοστού
1 κιλό κιμά
500 γρ πατάτες σε χοντρές φέτες
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ
γάλα (όσο λέει η συσκευασία της μπεσαμέλ)
1 αυγο
150 γρ τριμμένο τυρί
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά τριμμένη
2 κουταλιές ξύδι
3 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
Σε μία χύτρα (ταχύτητος κατά προτίμηση) βάζουμε λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, τη δάφνη, την κανέλα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

Απλώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις φουρνίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Γυρίζουμε τις μελιτζάνες για να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά. Εάν χρειάζεται, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλες τις μελιτζάνες.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες. Επιπλέον, ρίχνουμε και ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε στον πάτο τις πατάτες, από πάνω μια στρώση μελιτζάνες. Από πάνω μια στρώση κιμά. Από πάνω πάλι μελιτζάνες και κιμά, έως τελειώσουν. Μετά ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Έτοιμο για φούρνο. Το φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς, έως ότου πάρει χρώμα από πάνω. Καλή σας όρεξη!