Πλιγούρι κοκκινιστό με πιπεριές

Το πλιγούρι είναι υγιεινό, νόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμα. Σήμερα θα κάνουμε πλιγούρι κοκκινιστό. Ένα λιτό και θρεπτικό φαγητό, που θα το απολαύσετε ακόμα και οι πιο απαιτητικοί.

Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
2 πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
μαϊντανό

Εκτέλεση:
Κόβουμε την ντομάτα και τις πιπεριές σε κύβους.
Ρίχνουμε λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές. Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, το οποίο θέλει ελάχιστο βράσιμο, και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε, ιδανικά με τυρί φέτα ή κάποια καλή γραβιέρα.