Πικάντικο ρύζι με αυγά ποσέ

Υλικά

7-8 κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδου
2 φρέσκα κόκκινα τσίλι
ελαιόλαδο
2 φρέσκα φύλλα δάφνης
4 ολόκληρα κομμάτια κάρδαμο
3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
300 γραμμάρια ρυζιού basmati
400 γραμμάρια καβουρδισμένου λαχανικού, όπως παντζάρια, πατάτες
6 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής
1 κουταλιά ξύδι λευκό κρασί
200 γραμμάρια μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, σπανάκι
1 μάτσο φρέσκου μαϊντανό
1 μάτσο φρέσκια μέντα
2 limes
1 ρόδι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C αέρα.

2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκομίζουμε το σκόρδο. Κόψτε τα τσίλι.

3. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη δάφνη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, έως ότου τα κρεμμυδάκια είναι μαλακά και γλυκά.

4. Βάλτε το καρδαμο και τους σπόρους κορίανδρου και κύμινου σε γουδοχέρι και κοπανίστε και προσθέστε στο τηγάνι το κουρκουμά, ψιλοκομμένο τσίλι και 2 πρέζες αλάτι. Ανακατέψτε για 3 έως 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου τα μπαχαρικά να είναι αρωματικά.

5. Αυξήστε τη θερμότητα, προσθέστε το ρύζι και λίγο περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί και ανακατέψτε για να καλύψετε τα μπαχαρικά. Ρίξτε περίπου 800ml κρύου νερού - θέλετε να φτάσει περίπου 1cm πάνω από το ρύζι. Τοποθετήστε το καπάκι και βάλτε το τηγάνι στο φούρνο για 25 λεπτά.

6. Ενώ το ρύζι μαγειρεύεται, βάλτε τα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίστε με λάδι, σερβίρετε και ανακατέψτε στο φούρνο για να ζεσταθεί για τα τελευταία 10 λεπτά.

7. Εν τω μεταξύ, ρίξτε τα αυγά σας. Βάλτε ένα ρηχό τηγάνι με νερό σε μια μέτρια φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά ξύδι και, μόλις σιγοβράσει, σπάστε τα αυγά και μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά.

8. Αφού γίνει το λαχανικό και το ρύζι, αφαιρέστε τα από το φούρνο και ανακατέψτε τα μαζί. Ανακατέψτε τα χόρτα, τα βότανα και το χυμό λάιμ.

9. Βάλτε το μείγμα σε μπωλ, επάνω στο καθένα ένα ποσέ αυγό, και σερβίρετε με σπόρους ροδιού διάσπαρτα στην κορυφή.