Πανεύκολη σπιτική γρανίτα από καρπούζι!

Όλοι θέλουν ένα δροσερό γλυκό τώρα το καλοκαίρι. Οι γρανίτες έχουν την τιμητική τους και το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο φρούτο που ευτυχώς, εδώ στην Ελλάδα το έχουμε σε αφθονία και είναι και ιδιαίτερα οικονομικό. Σήμερα θα δούμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε γρανίτα από καρπούζι με μόνο 5 υλικά!

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ καρπούζι πολτοποιημένο
500 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας στυμμένο φυσικό χυμό λεμόνι
2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό

Παρασκευή:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας στον πολτό των φρούτων. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το ξαναψύχουμε.
Έτοιμη η γρανίτα μας. Αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε στα καλούπια για γρανίτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να την απολαύσουμε και με το σχήμα που θέλουμε.