Πανέυκολη σοκολαπόπιτα σε σφολιάτα!

Μια πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή, που γίνεται πιο γρήγορα από το να πάτε στο ζαχαροπλαστείο και να πάρετε γλυκά! Μια σοκολατόπιτα με φύλλο σφολιάτας, που θα αγαπήσετε και θα την κάνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
180 γρ βούτυρο
300 γρ. μαύρη σοκολάτα
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
150 γρ φουντούκια χοντροκομμένα ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί. Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο και το βουτυρώνουμε καλά και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, κρατώντας λίγο από το βούτυρο στην άκρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Βγάζουμε το ταψάκι, περιχύνουμε με την σοκολάτα και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Το βουτυρώνουμε κι αυτό καλά και το φουρνίζουμε.

Ψήνουμε μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε πασπαλίζοντας, με ζάχαρη άχνη.