Νηστίσιμος χαλβάς από σιμιγδάλι

Το γλυκό κρατάει χρόνια και η συνταγή του είναι πανεύκολη και παραδοσιακή. Όλες οι νοικοκυρές θα έχετε ακούσει από τις γιαγιάδες σας, το 1 – 2 – 3 – 4… Είναι το μυστικό της συνταγής μας!

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

Προαιρετικά θα χρειαστείτε

Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας ή σταφίδες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις δύο κούπες σιμιγδάλι, ώστε να καβουρδιστεί αρκετά και μετά ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς που επιλέξαμε ή τις σταφίδες και μετά βάζουμε και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει. Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ο χαλβάς μας είναι έτοιμος, το ρίχνεται σε μια φόρμα από κέικ και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετε.

Σερβείρετε σκέτος ή αν θέλετε ρίξτε λίγο κανέλα από πάνω…

Tags: