Νηστίσιμα Burgers με μανιτάρια portobello

Είναι ελαφριά, πεντανόστιμα, θρεπτικά και πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα λόγο για να μην τα δοκιμάσετε. Μην το βλέπετε σαν υποκατάστατο. Ακόμη και οι κρεατοφάγοι θα το λατρέψουν

Υλικά:
4 μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και χωρίς τα κοτσανάκια
4 ψωμάκια
μαρούλι
ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
ντομάτα, κομμένη σε φέτες

3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το λάδι, την μουστάρδα, την ζάχαρη, το σκόρδο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βρέξτε τα μανιτάρια με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ψήνουμε τα μανιτάρια στη σχάρα για 4-5 λεπτά. Βάζουμε σε ροδέλες ότι λαχανικά έχουμε ή όποια θέλουμς.