Μπριζόλες σε μπύρα!

Λίγο πριν την μεγάλη νηστεία για το Πάσχα, που ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα, το κρέας έχει την τιμητική του. Ας φτιάξουμε λοιπόν, μπριζόλες νόστιμες και γρήγορες, χωρίς να περάσουμε όλη μας τη μέρα στην κουζίνα.

Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
500 γρ μπύρα
3 κ.γ. πάπρικα
3 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3 κ.γ. μουστάρδα
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο
ρίγανη

Παρασκευή:
Σε ένα σέικερ χτυπάμε την μπύρα, την πάπρικα, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες ώστε να είναι καλά σκεπασμένες με τη μπύρα και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 6 τουλάχιστον ώρες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά σε σχετικά δυνατή φωτιά και κατόπιν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρινάτα και την αφήνουμε να βράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Ιδανικά σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες.