Μπουκιές κοτόπουλου με μπεσαμέλ!

Μπουκιες κοτόπουλου με μπεσαμέλ. Για όλους εσάς που σας αρέσει το παστίτσιο ή ο μουσακάς, αλλά θέλετε κάτι πιο ελαφρύ και πιο εύκολο να γίνει.

Υλικά:
1,5 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί
Ελαιόλαδο
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ
φρέσκο γάλα (όσο αναφέρουν οι οδηγίες χρήσης
1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Τότε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο μπωλ φτιάχνουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας το αυγό και 100 γραμμάρια τυρί.

Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε με το μισό τριμμένο τυρί. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε από πάνω με όσο τυρί έμεινε.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200-220ο C, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Σαφώς και μπορείτε να αντικαταστήσετε την έτοιμη μπεσαμέλ με δικιά σας, αλπά εγώ κάνω τεμπέλικες συνταγές. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο ελαφρύ το φαγητό σας, μπορείτε αντί για μπεσαμέλ να βάλετε πουρέ πατάτας!