Κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο

ΥΛΙΚΑ

250 g ανάμικτα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου
1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 x 200 g στήθος κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής χωρίς δέρμα
1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
3 μεγάλα κομμάτια από αλατισμένο βούτυρο
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Δεδομένου ότι πρόκειται για 2 άτομα, θα φτιάξουμε ένα μεγάλο φάκελο / τσάντα για να μαγειρέψουμε τα πάντα. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, κάντε την τσάντα τοποθετώντας 2 κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο (περίπου τόσο μεγάλο όσο 2 παπούτσια σε μήκος) , αναδιπλώνοντας 3 πλευρές και αφήνοντας ανοικτή την 1 πλευρά.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C στον αέρα.

3. Κόψτε τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το σκόρδο. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί σε ένα μπολ, συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα στην τσάντα με όλο το υγρό, φροντίζοντας να μην τρυπήσετε το αλουμινόχαρτο.

4. Κλείστε την τελική άκρη, βεβαιώνοντας ότι η τσάντα είναι στεγανά σφραγισμένη και ασφαλής από όλες τις πλευρές και σπρώξτε την προσεκτικά σε ένα δίσκο ψησίματος. Τοποθετήστε το δίσκο σε υψηλή θερμότητα στην εστία για 1 λεπτό για να ανεβάσει θερμοκρασία και στη συνέχεια ψήνετε στη μέση του φούρνου για 25 λεπτά.

5. Αφαιρέστε από το φούρνο, τοποθετήστε την τσάντα σε μια μεγάλη πλάκα, τραβήξτε την στο τραπέζι και ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Νιώστε ελεύθεροι να διαφοροποιήσετε τη συνταγή - τα πράγματα όπως το τριμμένο παστινάκι, το καπνιστό μπέικον και το κόκκινο κρασί λειτουργούν επίσης καλά.