Κοτόπουλο με χαλούμι

Το χαλούμι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί, Κυπριακής προέλευσης, με πολύ ελαστική υφή. Εαν δεν σας αρέσει (πραγματικά εγώ δεν ξέρω κανέναν) μπορείτε να το αλλάξετε με όποιο άλλο, κασέρι, γραβιέρα, ή ακόμα και μαλακό τυρί της αρεσκείας σας.

Υλικά:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο. Αν δεν πάρετε τα έτοιμα συσκευασμένα και πάρετε μπουτάκια και τα ξεψαχνίσετε, είναι πολύ πιο οικονομικά.
200γρ. χαλούμι
2 καρότα
2 κρεμμύδια
μουστάρδα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
3-4 πατάτες για γαρνιτούρα.

Τι θα κάνετε:
Αναμειγνύετε καλά το λάδι με τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα και αλείφετε με αυτά καλά όλο το κοτόπουλο. Χτυπήστε τα για να τα ανοίξουν και τα γεμίζουμε το χαλούμι που έχουμε κόψει σε φέτες. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα σε μία γάστρα, τοποθετείτε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε φέτες. Προσθέτετε λίγο νερό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά σκεπασμένο. Έπειτα ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 20 λεπτά, για να ροδίσει.