Καλαμάρια με χυμό πορτοκάλι!

Μπορεί η συνταγή αυτή να μην είναι η πρώτη επιλογή μου όσον αφορά τα καλαμαράκια, αλλά είναι μία καταπληκτική εναλλακτική από τα κλασσικά. Και μιας και είμαστε σε περίοδο νηστείας, οι επιλογές είναι λίγο περιορισμένες.

Υλικά:
800γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα στον τρίφτη (αν δεν έχουμε, λίγες κουταλιές από κονσέρβα)
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λάδι
Αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λάδι τσιγαρίζουμε σ' αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και τα μπαχαρικά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, σβήνουμε τα καλαμαράκια με τον χυμό του πορτοκαλιου και την ντομάτα. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό μας) πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για επτά λεπτά ακόμη και τα καλαμαράκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα!
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ πιλάφι ή ακόμη και με πατάτες στον ατμό!