Ζεστό σπιτικό ψωμί

Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο και πιο τρυφερό από ένα ζεστό σπιτικό ψωμί από τα χέρια σας.

Υλικά για μία φραντζόλα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι λεπτό
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
20 γρ. φρέσκια μαγιά

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη.

Έπειτα, την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα, ενώ μετά της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει. Ψήνετε το ψωμί, για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Tags: