Αυγά μάτια μέσα σε λαχανικά

Τα αυγά είναι μία τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας που δεν θα έπρεπε να λείπει από το πιάτο κανενός.

Έχουμε όμως βαρεθεί να τα τρώμε με τους κλασσικούς τρόπους: μία αυγά μάτια, μία αυγά βραστά, μία ομελέτα... Είπαμε λοιπόν, να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος, ώστε να χορτάσει το στομάχι, αλλά και το μάτι μας, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα απλή, αλλά εντυπωσιακή στην εμφάνιση, όχι συνταγή, αλλά τρόπο μαγειρέματος.

Πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή τηγανητών αυγών, στυλ "μάτια". Η ιδέα, απλή! Απλά κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες. Λαχανικά που είναι ήδη έτοιμες ροδέλες, όπως οι πιπεριές, τα κρεμύδια, είναι πιο εύκολες. Αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αδειασμένη ντομάτα, ή ακόμα και μελιτζάνα ή οποιοδήποτε λαχανικό μας αρέσει. Μόνη προϋπόθεση, να είναι ήδη έτοιμη για βρώση την ώρα που θα σπάσουμε το αυγό στο εσωτερικό της ροδέλας. Επειδή το αυγό θέλει ελάχιστα λεπτά, πρέπει και το λαχανικό να είναι έτοιμο, για να μην το φάμε ωμό.

Έτσι, σπάμε το αυγό, όπως είπαμε μέσα στη ροδέλα και με αυτόν τον τρόπο το ασπράδι του αυγού θα πάρει το περίγραμμα, αλλά και τη γεύση του λαχανικού.

Όπως βλέπετε, φαίνεται (αλλά και είναι) λαχταριστό!